Egyéni tanácsadás

Az alábbi nehézségekkel, élethelyzetekkel és területekkel fordulhat hozzám bizalommal

  

Kapunyitási pánik

  

Olyan sok a lehetőség a jövőt illetően, hogy ha végre sikerül választani egy szakmát, egyetemi szakot akkor néha a megkönnyebbülés helyett szorongani kezdünk. Hiszen ha választunk egyet, akkor óhatatlanul lemaradunk egy másikról. 

  

Stresszkezelés

Selye János óta tudjuk, hogy "a stressz az élet sava-borsa". Megkerülni és kikerülni sem mindig áll módunkban, ellenben kezelni megtanulhatjuk.

Élethelyzet drasztikus megváltozása

Gyász, veszteség, válás, szakítás; ezek életünk legfájdalmasabb időszakai. A gyászmunkát és a veszteség feldolgozását bármennyire is szeretnénk, nem lehet sem elkerülni sem pedig lerövidíteni. A fájdalommal és a sok, akár ellentmondásos érzelemmel szembe kell néznünk ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a megváltozott élethelyzetünkhöz.

  

Életvezetési nehézségek

  

Amikor nem látjuk, hogy merre kéne tovább mennünk az aktuális élethelyzetünkből, mikor hiányoznak az útjelező táblák és a szokásos megoldási módszereinek csődöt mondanak és/vagy a lelki erőforrásink kimerültek már.

  

Önismeret fejlesztése

  

Amikor szeretnénk jobban megismerni magunkat, rálátni a viselkedésünk mögötti mozgatórugókra. Az önismeret mélyítésével harmonikusabbá tehetjük a személyiségünket, a társas kapcsolatainkat és az életünk minden területén hatékonyabban tudunk működni.

Párkapcsolati, családi konfliktusok

Közhely, hogy társas lények vagyunk és ebből kifolyólag folyamatosan valamilyen viszonyban vagyunk másokkal. Szeretet, ragaszkodás vagy a szerelem megléte esetén sem feltétlenül mentesülnek a kapcsolataink, a meg nem értéstől, a feszültségtől és a konfliktusoktól.