Orsi_InDoorStudio_kicsi.jpg

Bemutatkozás

 Formális bemutatkozás helyett inkább arról írnék, hogy hogyan lettem pszichológus és, hogyan köteleztem el magam a pszichológia és az élethosszig tartó tanulás mellett.

Kiskoromtól segítő szakmában szerettem volna dolgozni, de csak olyan klasszikus hivatásokban gondolkoztam mint az orvos, gyógytornász vagy mentőtiszt. Ennek ellenére az érettségi után mégis a bölcsészkar felé vettem az irányt és az első diplomámat is ott szereztem meg, történelem-kommunikáció szakon. Ekkoriban már tudtam, hogy még jó sokáig szeretnék tanulni és éreztem, hogy talán vissza kellene kanyarodnom arra a területre amiről mindig is álmodoztam.

Így kerültem végül a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakára. Nagyon rövid idő kellett csak ahhoz, hogy azt érezzem, hogy révbe értem és, hogy megtaláltam azt amivel életem végéig foglalkozni szeretnék. Soha nem bántam meg a bölcsészkaron tett kitérőmet, sőt azt gondolom, hogy jobb így, hogy picit érettebb fejjel vágtam bele az egyetembe. A szakma iránti szeretet, tisztelet, alázat és az igény, hogy folyamatosan képezzem magam pedig azóta is elkísér. Ennek részeként pedig relaxációs terapeuta végzettséget szereztem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél. Az autogén tréninget egyaránt oktathatom gyerekeknek, felnőtteknek és kismamáknak.

Tehát Billay Orsolya vagyok, okleveles pszichológus és relaxációs terapeuta.